Monday, November 28, 2011

Samsung Galaxy S Plus!

Hello and assalamualaikum!
pagi ni aku nak bercerita pasal...SAMSUNG GALAXY S PLUS!
atau name lain die
SAMSUNG GT-I9001

ye aku takde samsung galaxy s 2,galaxy note or so whatever la.
aku just ade galaxy s plus yang super awesome!!!!
aku beli phone ni sebab phone lame aku dah rosak,for sure la,
memang x la kalau phone x rosak lagi dah nak beli baru,itu gedik.
time tu aku terfikir nak mintak phone ape kat parents aku eyh?hrmm aku just ingat nak beli phone Xperia yang RM500+  tu jerk sebenarnye.then bile balik kluang pergi carik phone dengan family macam mane entah aku kene hasut dengan penjual kedai SenQ dekat Kluang Mall tu..mule2 die suruh aku beli Samsung Galaxy S 2!
tiime tu tak dilancarkan lagi,die just suruh aku tempah,die recomended la dekat aku,
tapi memandangkan hargenye yang mahal!dank!
teros aku pilih adek die iaitu samsung galaxy s plus.
s plus ni taraf die bawah sikit dari s2 yawl...
hebat x hebat la kan,ceh bongkak pulak aku.keh3.
tapi en susah nak nampak orang gune S Plus ni,biasenye ak jumpe galaxy S jerk.
beza S dan S Plus?beza die S Plus ni ialah galaxy S yang telah Di-upgrade.
tapi sumpah best doh smartphone ni.........superb!!
Ok lah bak kate orang gambar menceritekan segalenye,ha sile2 lah jamu mate.


THE VIDEO!
     


Orang sebok cerite pasal galaxy 2 or note kan.ala aku ade galaxy jugak...haha
actually aku bukan lah ape,aku sarankan sesiapa yang nak beli Blackberry tu xpayah la,
seyes aku gitau ni.haha..seyes!
PENDAPAT AKU lah,blackberry ni membosankan.aku tengok BB torch bapak aku pon aku dah tau,biar la die latest ke ape ke.same je kot.
korang jangan marah pulak aku kate gini sebab aku berkata-kata atas dasar pendapat aku,lain orang lain pendapat kan,jadik itulah pendapat aku.
sebab Android ni kau xkan bosan,die ade market,dalam market tu ade macam2 applications and widget n so whatever lah!
bende tu sentiase ade!so dari setiap mase ke setiap mase kau adee jerk bende baru korang nak download dari market,sumpah best!kalau korang gile game lagi....lah best.tapi aku xgile game pon,game pon xbanyak,tapi ianya tetap best bagi aku sebab ade lagi widget2 yang lain.
kalau BB setahu aku die best sebab dengan BBM die, nak contact orang yang ada BB pun senang. tapi BB ni more kepada phone utk buat kerja. kalau nak yang fun fun, guna iphone,HTC,or samsung.
tapi aku suke BB jugak.aku suke sebab die macam gemok pendek, pastu kalau sarung dengan cover getah gummy2 tu rase macam..perh sedapnye pegang..rase mcam die ade dalam genggaman kite n susah nak jatuh.die macam compact la..aku suke dari segi fizikal die je la.tapi dalaman die aku xsuke sebab xbest.
lagi satu! BB ni mahal tapi function xbanyak.bagi aku special die yang selalu orang sebut2 setakat ada BBM je la.
kalau Android function die banyak dan MURAH! itu yang penting.
tapi kalau kau seorang yang bekerjaya memang patut la beli BB,sebab ianya lebih sesuai.

Ok back to the story pasal samsung galaxy s plus ni.
tapi korang kalau gune smartphone ni better gune postpaid la..sebab handphone ni kalau kau ade internet 24/7 memang best.kalau xde internet n just mengharapakan wifi bagi aku macam membosankan sikit.
tapi kalau dah ade internet kat phone kau memang cepat lah battery kau habis..gahaha...bende ni selalu terjadik kat aku so aku akan bawak charger kemana jua aku pergi.PENTING! PENTING!
kih3.ala korang pon same jugak kan..tipu la kalau x.

Dulu kan,aku pandang sebelah mate je brand samsung ni.macam xfamous lah..n aku xpernah terfikir nak beli phone brand samsung.aku just suke brand nokia n sony erricsson jerk.
then bile dah beli phone ni barulah aku tau phone ni famous!
gahaha..
parents aku belikan phone ni diorang cakap "ha phone dah beli tu,belajar betul2 la yerk.."
hrmm ok.......insyallah..thanks mama ngan ayah! 
kalau diorang takde memang harapan la aku nak dapat bende2 ni semua.
Jadik kesimpulannya disini ialah : kalau xmampu nak beli galaxy s 2 or galaxy note tu kau belilah s plus dengan hanya RM1300++ KALAU AP!Kalau original macam aku ni RM1500++ kalau xsilap.Xsilap aku kalau kau beli ori die punye waranty lame.
aku punye waranty die 5 tahun KALAU XSILAP LAH.aku beli dari SenQ,senQ barang2 die semua original.
Oklah.panjang sangat aku bebel ni.bye!


widget code

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...